Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

Nadat de oude steigerplanken in november vorig jaar zijn verwijderd en de nieuwe steigerdekken zijn gearriveerd, is in januari begonnen met het plaatsen van deze nieuwe dekken.  Na het raadplegen van- en bezoeken aan verschillende jachthavens en andere gebruikers is besloten tot de aankoop van deze nieuwe kunststof dekken.  In december kwam het materiaal aan op de haven.  Keurig op de gewenste breedte en met een lengte van 3 meter per plaat. De firma Nagelhout is in januari begonnen met de montage van het nieuwe materiaal. Hierin bijgestaan door onze vrijwilligers.  Medio januari gestart konden we gelijk ijs breken bij het verplaatsen van de vlotten.  Dit werkte vertragend totdat het ijs 7 cm dik was en erop gelopen kon worden. Gedurende enkele dagen was dit mogelijk tot de dooi weer inzette en het ijs weer moest worden gebroken.  Over het algemeen  hebben we mooi weer gehad maar wel koud tot zeer koud.  De mannen van Nagelhout deden de montage van de dekken en vervingen enkele gordingen waar nodig,  terwijl de vrijwilligersploeg het materiaal aanvoerde en de restklussen afwerkten. Door deze inzet is 900 meter steiger weer voorzien van nieuwe loopdekken met een totaal gewicht van 20.000 kilogram. Gepland was dat de montage 6 weken in beslag zou nemen.  Door de inzet van de vrijwilligersploeg is in 3 ½ week de klus geklaard.  Hulde aan de mannen van Nagelhout die zeer net en efficiënt hebben gewerkt en aan de vrijwilligersploeg die door hun inzet veel tijd en dus geld hebben bespaard.

Bijgaand enkele foto’s  waarbij de eerste 2 foto’s de dezelfde steiger toont vóór en na de klus.

 1 vr de klus 2 na de klus

Voor meer foto's klik op:

WERK IN UITVOERING!!     GEREED!!
Naar aanleiding van eerdere berichten op de site bent u er natuurlijk van op de hoogte dat deze winter de steigerplanken zouden worden vervangen.

Afgelopen herfst zijn met vele vrijwillige handen alle steigerplanken verwijderd.
Een aanzienlijke hoeveelheid materiaal is afgevoerd en begin december waren de demontagewerkzaamheden gereed.

Met kerst en oud en nieuw is even een korte pauze gehouden, op 17 januari is de ploeg weer met frisse moed begonnen, dat heeft er in geresulteerd dat sinds afgelopen week alle steigers weer voorzien zijn van een solide kunststof steigerdek.

We denken hiermee ook de veiligheid op de haven een stukje te hebben verbeterd, de roosters zijn namelijk voorzien van anti-slip en door de "open" constructie hebben we de verwachting dat gladheid door regen en eendenuitwerpselen grotendeels tot het verleden behoort.

Onder de "lees meer" knop vindt u foto's van de nieuwe steigers.

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder . xswebdesign.com